Hoe moet ik starten en mij laten registreren?

Er zijn bijzondere regels in de wet vastgelegd voor alle bedrijven Het betreft ondermeer de volgende zaken:

Handelsnaam
Handelsregister
Administratie

De handelsnaam

Voordat uw bedrijf start moet gekeken worden of u wel onder die naam mag starten. Wellicht bestaat er al een bedrijf dat de naam voert of kan de naam misleidend zijn.

Voorbeeld
Jan en Mien starten een winkel in chocolaterie, drop e.d. en willen de naam voeren Jamien. Dit zal zeker niet goedgekeurd worden.
Bernel Raad en Daad zal dat voor u uitzoeken en u daarover adviseren.

Handelsregister

Iedere nieuwe vestiging (ook een filiaal) moet uiterlijk binnen een week na vestiging worden ingeschreven in het handelsregister. Er zijn echter uitzonderingen, daarop kan Bernel Raad en Daad u antwoord geven.

Administratie

Iedereen die een bedrijf uitoefent is verplicht om administratie te voeren. Uit ervaring is gebleken dat veel startende ondernemers dit niet goed opzetten of er geen aandacht aan schenken, waarbij op den duur grote problemen ontstaan. Bernel Raad en Daad bemiddelt eventueel in het vinden van een boekhouding omdat zij goede contacten heeft met administratie en accountantskantoren. Bernel Raad en Daad treedt niet op als administratiekantoor, wel helpt zij u met het opzetten van uw administratie.

 

 

 

 

 

 

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren